500K$ Ödüllü Intel World Open Turnuvasının Oyunları Duyuruldu

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nın resmi sponsoru Intel, olimpiyatlarla aynı anda düzenlenecek espor turnuvası Intel World Open etkinliğini ve oyunlarını duyurdu. Epic Games ve Capcom ile anlaşan Intel ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Street Fighter V ve Rocket League’i turnuvaya dahil etti ve oyun başı 250K$ ödül belirleyerek de toplam 500K$ ödül havuzu olacağını açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin organize edeceği espor turnuvası 22-24 Temmuz 2020‘de Tokyo’nun Zepp DiverCity arenasında gerçekleştirilecek. 24 Temmuz’da da zaten olimpiyatlar resmi olarak başlamış olacak.

Turnuva modeli henüz açıklanmasa da online bir eleme olacağı ve bu elemenin seçilen ülkeler dahilinde yapılacağını, kazanan takımların (3’er oyunculu olacaktır muhtemelen) kendi ülkesinin bayrağını bu turnuvada temsil edip büyük ödül için ter dökeceği gelen ilk bilgiler arasında. Finale adını hangi takımlar kazandıracak, onun finali de Haziran 2020’de Polonya Katowice’te yapılacak LAN – canlı etkinlikte belli olacak.

Türkiye’nin etkinliğe dahil olup olmadığını öğrendiğimizde buradan ayrıca sizlerle bunu paylaşacağız, gözünüz bizde olsun!

Güncelleme 1: Seçilecek ülke sayısı 12 olduğu belli oldu. Online elemelere ayrıca 8 tane de bölgesel takım eklenecek. Bu 20 takımın karşısına sadece Japonya’dan online elemelerle çıkan takımlar karşı karşıya gelecek final bölümüne geçilecek.

 

Intel World Open ile ilgili görsel sonucu